پنجره دوجداره آلومینیومی
یکی از انواع پنجره در ساختمان ها پنجره آلومینیومی می باشند که یکی از بهترین متریال در این صنعت بشمار میرود .
آلومینیوم
آلومینیوم از رایج ترین متریال در ساخت پروفیل های درب و پنجره می باشد و از گذشته تا به امروز در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار گرفته است. آلومینیوم وزن سبکی دارد و در مقایسه با آهن برای تولید درب و پنجره مناسب تر می باشد. پنجره آلومینیومی دارای تنوع فریم، رنگ، یراق آلات و بازشو می باشند.
آلومینیوم فلزی نقرهای رنگ با جلای فلزی، نرم، سبک و دارای قابلیت شکلپذیری زیاد است. از ویژگیهای مهم آلومینیوم، سبک وزنی و قابلیت عدم زنگزدگی میباشد. پروفیل اکستروژن آلومینیوم به عنوان یکی از پرمصرفترین بخش مصارف آلومینیوم به حساب می آید.
بسیاری از ما، درب و پنجرههای آلومینیومی قدیمی را به یاد داریم. این درب و پنجرهها، اولین نسل از درب و پنجرههای غیرآهنی بودند، که عایق بهتری نسبت به پنجرههای آهنی داشتند و به همین دلیل، پس از ورود به بازار، بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفتند.
شاید این مطلب برای شما جالب باشید : سیستم پنجره منوریل
پروفیل آلومینیومی
از نظر لغوی، پروفیل به معنای ثابت بودن مقطع در طولی مشخص است. در دنیای فلزات و ساخت و ساز، پروفیل شامل انواع مختلفی است. اصلیترین کاربرد پروفیلها برای ساخت درب و پنجرههای فلزی میباشد.
برای تولید پروفیل آلومینیوم، ابتدا ماده اولیه را که بیلت آلومینیومی نام دارد، تحت فشار بسیار بالا و درجه حرارت مناسب قرار میدهند. سپس آن را از میان قالب های مخصوصی حرکت میدهند.
به این ترتیب ماده اولیه تغییر شکل پیدا میکند و به اشکال مورد نظر درمیآید. به خاطر اعمال فرآیند حرارتی و فشار بالا روی فلز آلومینیوم، ماده اولیه کاملا تغییرشکل پیدا میکند و در نتیجه پروفیل آلومینیوم تولید میشود.
پروفیلهای آلومینیومی، وقتی همراه با شیشههای دوجداره مورد استفاده قرار میگیرند، به صورت کامل عایق میشوند و دیگر سرما، گرما، گرد و غبار یا سر و صدا از آنها نفوذ نمیکند.
انواع پروفیل های درب و پنجره دوجداره آلومینیومی
- پروفیل فریم : برای چهارچوب در یا پنجره دوجداره مورد استفاده قرار می گیرد.
- پروفیل ساش یا لنگه: تشکیل دهنده ی بازشوی در یا پنجره که پروفیل در بزرگ تر از نوع پنجره ای است.
- پروفیل مولیون : این پروفیل با استفاده از بست مولیون، به عنوان ستون افقی یا عمودی در داخل چهارچوب پنجره به کار می رود.
- پروفیل های جانبی : طیف گسترده ای از پروفیل ها که مکمل در و پنجره دوجداره آلومینیومی هستند. ازجمله: زوار شیشه دوجداره و سه جداره، پروفیل ۹۰ درجه، پروفیل ارتفاع دهنده، کانکتورها، پانل UPVCو…
مزایای پنجره دوجداره آلومینیومی چیست؟
پروفیل آلومینیومی مقاوم بوده و ارزانتر است. وزن پایینی دارد ولی استحکام بالایی دارند. در برابر نور آفتاب و شرایط جوی و محیطی مقاوم هستند. سازگار با محیط زیست هستند. تنوع در رنگ و طرح دارند و قیمت آنها مناسب است.
- مقاومت بالا : فریم آلومینیومی مقاومتر از فریمهای ساخته شده از چوبهای و یا آهن و یوپیویسی و همچنین ارزانتر است. میزان انقباض و انبساط کمتری دارند.
- سازگاری با محیط زیست : الومینیوم بیشترین سرعت بازیافت را در میان فلزها دارد.
- سبک و بادوام : وزن این گونه پنجره ها نسبت به پنجره های آهنی کم تر بوده ولی با این وجود از استحکام خوبی برخوردار می باشند.
- کاهش اتلاف انرژی ساختمان : پنجره های آلومینیومی می توانند تا ۶۰ درصد عمل جذب یا دفع حرارتی را بهبود ببخشند. مصرف گاز طبیعی در سیستم های گرمایشی منزل کاهش می یابد.
- مقاومت در برابر نور آفتاب و شرایط جوی و محیطی
- تنوع در رنگ : این نوع پنجرههای دارای طیف رنگی وسیع و متنوعی هستند و با هر سلیقهای جور درمیآیند.
- امکان نصب سریع و آسان : با توجه به وزن کم این گونه پنجره ها، نصب آن ها نیز آسان می باشد.
- امکان ایجاد طرح های دکوراتیو و متنوع : این پنجرهها دارای انعطافپذیری فراوانی هستند و میتوان آنها را برای پنجرههایی با ابعاد و اندازههای مختلف طراحی کرد.
- تعمیر و نگهداری آسان : با توجه به ویژگی مقاومت در برابر خوردگیشان، نیاز به تعمیر و نگهداری بسیار کمی بعد نصب دارند. برای پاک کردن آن می توان از یک اسفنج مرطوب استفاده کرد.
- قیمت ارزان تر : این پنجره ها قیمت مناسبی داشته و مقرون بصرفه هستند.
این ویژگی های مثبت سبب شده تا در و پنجره هایی با جنس الومینوم در ساختمان ها بطور گستره استفاده شوند.